EHBO vereniging
Hollandscheveld

Vaardigheden

In het district Drenthe worden jaarlijks vaardigheidsproeven georganiseerd. Alle EHBO verenigingen uit de provincie mogen daar aan mee doen. De winnaar van deze dag mag district Drenthe vertegenwoordigen op de landelijke wedstrijden. Tijdens deze wedstrijden strijden ploegen uit de verschillende districten tegen elkaar.
Bij deze vaardigheidsproeven (wedstrijden) worden de kennis en vaardigheden van de ploegen die deelnemen getest. Er worden een aantal ongevalsituaties neergezet en daar wordt de kennis van getest van het Oranje Kruis boekje, zoals botbreuken, kneuzingen, bewustzijn, AED enz.
Hollandscheveld heeft de afgelopen jaren meegedaan aan deze vaardigheidsproeven met een aantal enthousiaste vrijwilligers. Ieder jaar worden er een aantal avonden geoefend, zowel theorie als praktijk met lotus mensen.

Wat doen we zoal op deze avonden?

Er word ongevalletjes in elkaar gezet door onze lotusmensen en ook uitgebeeld, dan gaan de hulpverleners deze ongevalletjes binnen 8 minuten af werken.
Een ongevalletje kan zijn, er is iemand van de stoel gevallen en breekt het sleutelbeen, wat doen we hieraan? [een brede das leggen]

Of, met een appel schillen iemand met een mes in de muis van de hand gestoken een hevige bloedende wond, wat doen we hieraan?
Verbinden en mee naar de huisarts.

Interesse?

Heb je belangstelling om mee te doen, neem dan contact op met de secretaris via het contactformulier of de email.
Iedere deelnemer met een EHBO diploma is welkom.
Als ploeg vinden wij het allerbelangrijkst het plezier en de kennis die je opdoet.